heading
Home
Familiopstellingen
Wie ben ik
Mijn aanbod
Blog
Referenties
Testimonials Agenda
Contact
Mia in de media
Links
Copyright 2021
Constellations at work
Privacy

space


WIE BEN IK?

“Als ik werk, dan ben ik er niet, en tegelijkertijd ben ik juist dan helemaal aanwezig.”
Karel Appel, schilder

Mijn naam is Mia Macke (1949).
Al jong verbaasde ik me over het leven, ik snapte heel veel niet. Ik was gefascineerd in menselijke relaties, hoe dat (niet) werkte, in ons gezin, op school, met vriendinnetjes. Die fascinatie is altijd gebleven.
Uiteindelijk heeft dat mij in 2000 gebracht bij familieopstellingen. Toen volgde ik voor het eerst een workshop, en ik was meteen gegrepen door de kwaliteit en de mogelijkheden van deze methode. In 2004 ben ik begonnen aan een opleiding om zelf dit werk te kunnen gaan doen. Vanaf 2005 help ik mensen om zicht te krijgen op de onderliggende oorzaken van belemmeringen in het dagelijks leven, in familierelaties, werksituaties, grote emoties, lichamelijke klachten, en komt er heling tot stand. Mensen ervaren na een sessie vaak meer rust in het hoofd en blijvende positieve veranderingen in hun gevoel en gedrag rond eerder als (uiterst) moeilijk ervaren situaties.

Eind 2019 werd ik gediagnosticeerd met borstkanker. Ik heb besloten om mijn eigen weg daarmee te vinden en ik heb ervoor gekozen om geen regulier medische behandelingen te laten uitvoeren. Ik heb me gericht op alle aspecten: de lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele en systemische kant. Ik heb daar ondersteuning bij gevonden, zowel van professionals als van mensen om me heen. Ik heb een fascinerende innerlijke reis gemaakt. Opstellingen hebben daar een belangrijke rol in gespeeld. Dat heeft een verdieping gebracht in mijn werk. Ik kan hierdoor ook andere vrouwen met deze diagnose ondersteuning bieden.
Mijn grootste krachten zijn dat ik de pijn van mijn cliŽnten kan verdragen en dat ik elke opstelling als een nieuwe situatie beschouw. Ik ben ervan overtuigd dat ik geholpen word door daarboven.

Ik ben geïnspireerd door macrobiotiek, een Oosterse filosofie met een visie op het leven, waaronder voeding, en antroposofie.
Ik ben geboren in een gezin met 10 kinderen. Ik ben de zesde. Ik heb me in die positie niet altijd comfortabel gevoeld. Naarmate ik ouder werd en meer leerde over familie-dynamieken realiseerde ik me dat elke positie in welk gezin met welk aantal kinderen ook zijn eigen voor- en nadelen heeft.
Ik ben met het katholieke geloof opgegroeid. Als kind droeg ik een zgn. scapulier-medaille, die met een veiligheidsspeld op mijn hemd was gespeld. Daarmee werd de verbinding met de Heilige Maria gesymboliseerd. In de grote zaken van mijn leven en in mijn werk met familieopstellingen voel ik me op een intuïtieve manier opnieuw verbonden met de geestelijke wereld / religiositeit. Ik trok een aantal keren achtereen dezelfde kaart van Maria uit een kaartendek (Engelenlicht kaartjes). Daar moest ik dus iets mee. Tegen mijn ratio in werd mij duidelijk dat zij mij steunt in mijn werk en in mijn leven. Sinds enige tijd draag ik ook weer een scapulier aan een kettinkje om mijn nek.

Ik begon mijn werkend leven als secretaresse, vervolgens heb ik de sociale academie gevolgd en ik werkte als sociaal cultureel werkster in buurthuizen, waar ik verantwoordelijk was voor activiteiten voor kinderen.
Na een burn out heb ik verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Ook volgde ik een post-HBO opleiding om yoga, dans en drama toe te passen in groepen. Daarna heb ik een aantal jaren voor FNV Formaat (het scholingsinstituut van de vakbeweging) diverse trainingen gegeven aan vakbondsleden (communicatie, onderhandelen, werkdruk). Als veredelde vrijwilliger kregen de begeleiders van deze trainingen zelf bijscholing aangeboden bij FNV Formaat, daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt.
Ik ontmoette Cees, wij hebben samen in diverse settings gewerkt en gereisd.
En uiteindelijk zijn wij terecht gekomen in Villa Vijf33 in Vijfhuizen. Daar wonen wij, wij hebben er elk onze eigen werkruimtes en verhuren praktijkruimtes aan therapeuten, coaches, masseurs, mediators voor individueel en groepswerk.