heading
Home
Familiopstellingen
Wie ben ik
Mijn aanbod
Blog
Referenties
Testimonials Agenda
Contact
Mia in de media
Links
Copyright 2019
space


Individuele sessie

Je kiest voor een individuele sessie omdat je dan een afspraak kunt maken op een tijdstip dat jou past, omdat je je vrij wilt voelen en niet bekeken wilt worden door anderen, omdat je denkt dat je situatie te ingewikkeld is voor een groep. Wat je overwegingen ook zijn, er zal altijd sprake zijn van innerlijke urgentie: er is iets in jou dat aandacht wil.

Vanaf het moment dat je een afspraak maakt, gaat je innerlijk aan het werk. Je hoeft niet te bedenken wat je op wilt stellen, het komt uit een andere laag in jou.

Aan het begin van de sessie vraag ik je wat in jou nú om aandacht vraagt. Soms is dat heel snel duidelijk, vaker nodig ik je uit om te beginnen met vertellen, volgens een innerlijke logica. Soms stel ik een vraag. Zo probeer ik bij de essentie te komen van wat er op dat moment speelt, de vraag onder de vraag.

Dan komt er bij mij een ingeving, welke vorm van opstellen een ingang kan zijn voor dit specifieke thema. Dit leg ik aan je voor en dan kun je voelen of dat klopt, of het resoneert in jou. Als je het spannend vindt, is dat een goed teken, want een opstelling doen is spannend, omdat je iets wezenlijks met jezelf aangaat.
Dan kijken we welke personen en/of abstracties er nodig zijn voor de beginopstelling.

Uit alle voorwerpen in mijn "rariteitenkabinet" kies je representanten, of anders gezegd je kijkt rond en je blik blijft hangen bij een voorwerp. Doordat je voorwerpen kiest als representanten, zijn het niet meer louter voorwerpen, maar zijn ze bezield.

Als alle representanten zijn gekozen, geef je ze een plek ten opzichte van elkaar. Dan ontstaat er een beeld, dat je kunt beschouwen als het zichtbaar geworden onbewuste innerlijke beeld rond jouw thema. De energie van de opstelling verplaatst zich dan naar de onderliggende dynamiek, waaruit het issue in je dagelijkse leven is voortgekomen.

Dan gaan we samen op "expeditie". De eerste fase is onderzoeken wat er werkelijk aan de hand is, daarna kijken we of er een beweging naar heling in gang kan worden gezet. We hebben elk een eigen rol in dit proces. Jij kunt waarnemen hoe het met de verschillende representanten is, ik geef suggesties, b.v. om 2 representanten naar elkaar te laten kijken, om een of meer representanten in de opstelling uit te nodigen, om dingen uit te spreken.

Een opstelling vindt een organisch eindpunt. Ik nodig je uit om de eindopstelling van alle kanten te bekijken, om het beeld helemaal in je op te nemen. Je hebt van alles ervaren en inzichten opgedaan in de opstelling, en dat uit zich in dit beeld. Ik nodig je uit om dit beeld te verinnerlijken en zo het beeld van de beginopstelling te vervangen. Soms maken mensen er een foto van. Vervolgens ontsla je de representanten uit hun rol en hef je het energieveld van de opstelling op.

In deze film van een individuele opstelling zie je in een notedop de verschillende fasen van het proces.

Ik neem de tijd die ervoor nodig is dat het "rond" is. Dat geldt ook voor jou, dat je een afspraak niet te strak inplant en dat je na afloop de tijd hebt om het te laten zakken.
Mail naar mia@constellations-at-work.nl of bel/app 06-34017341 om een afspraak te maken.

Als je eerst wilt kennismaken met mij, dan kun je een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek van zo’n 20 – 30 minuten.